Sonntag, 20. Juli 2014

Rosyjski sernik szarpany

Przepis dostalam od mojej kolezanki z pracy.

Na ciemne ciasto
300 gr maki,
150 gr cukru,
150 gr masla,
30 gr Kakao
2 jajka
2 lyzeczki kopiaste proszku do pieczenia

Na nadzienie serowe
750 gr sera bialego zmielonego,
250 gr masla
5 jajek
300 gr cukru
1 paczuszka cukru waniliowego
1 i 1/2 torebki budyniu waniliowego

Przygotowanie
Maslo i cukier ubic z jajkami na piane. Dodac make, Kakao i proszek do pieczenia.
2/3  ciasta rozlozyc na blasze (jesli bedzie sie kleic dodac jeszcze odrobine maki).

Na nadzienie maslo z jajkami zmiksowac, dodac ser budyn i cukier waniliowy, jeszcze raz zmiksowac. Ta mase wylozyc na ciemne ciasto i reszte ciasta poszarpac w kawalki i wrzucic je na wierzch.

Piec w 180°C az gora sie zarumieni czyli ok pol godziny

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen