Donnerstag, 5. Februar 2015

"Sniezne kule"






4 jajka,
4 lyzki goracej wody,
150g cukru,
1 op. cukru waniliowego,
100g maki,
100g maki zieminaczanej,
2 lyzeczki proszku do pieczenia,
500g smietany kremowki,
1 puszka ananasow,
100 ml adwokata,
wiorki kokosowe.  
  
Jajka ubic z woda, powoli dodac cukier i cukier wanilowy dalej ubijajac. Nastepnie make, make ziemniaczana, proszek do pieczenia. Ciasto wylac na blache wylozona papierem do pieczenia i piec ok 15 minut w temp 175°C.
Jeszcze cieple ciasto pokruszyc do miseczki. Ubic smietane, drobno pokroic ananasa (o,5-1cm) i razem z ubita smietana i adwokatem dodac do oruszkow. Wymieszac, i z tej masy formowac kulki, obtoczyc w wiorkach kokosowych, odstawic na noc do lodowki.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen